Primul punct de pe Circuitul Gastronomic va fi la Pecica
Tocană de bivol – aceasta este oferta primului punct de pe traseul Circuitului Gastronomic Arădean, dar nu va lipsi nici Pita de Pecica și Plăcinta întinsă de Turnu. Primul popas va fi sâmbătă, 5 mai, la Ferma de Bivoli de la Pecica. Plecarea de la Arad va avea loc la ora 10.30. Se vizitează piața de produse locale din Pecica, biserica romano-catolică și biserica ortodoxă, Muzeul Digital și Ferma de Bivoli. Revenirea la Arad este programată la ora 15.00.
Înscrierile pentru Pecica se pot face la numărul de telefon 0728-116-412, de luni până vineri, între orele 9.30-16.30. Cei care doresc se pot înscrie şi online, pe site-ul www.sageataverde.ro. Prețul pachetului la Pecica este de 50 de lei, cu transport inclus.
Petru Antal, primarul oraşului Pecica, s-a declarat încântat de faptul că circuitul gastronomic începe chiar cu Pecica. „Avem ce oferi turiştilor. Pecica este recunoscută prin varietatea sa gastronomică, iar ferma de bivoli reprezintă ceva inedit pentru judeţul nostru. De asemenea, avem două biserici monument istoric, atât cea romano-catolică, cât şi cea ortodoxă”, a afirmat primarul Petru Antal.
Ferma de bivoli are 40 de exemplare, de diferite vârste, şi a atras mii de vizitatori, de la înfiinţarea ei, în anul 2013. În cadrul Fermei funcționează un muzeu modern al tradițiilor pecicane.
Înscrierile la circuitul gastronomic se pot face la numărul de telefon 0728.116.412, de luni până vineri, între orele 9.30-16.30. Cei care doresc se pot înscrie şi on-line, pe site-ul www.sageataverde.ro. Prețul pachetului la Pecica este de 50 de lei, cu transport inclus.
Lasă un răspuns